ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού, η εκδοτική σεζόν ξεκινάει με βιβλία που θα σας ταξιδέψουν, γιατί αγαπάμε να ταξιδεύουμε όλον τον χρόνο. Και επειδή η αλμύρα της θάλασσας δε φεύγει ποτέ από μέσα μας, θα σας προσφέρουμε λίγη με το βιβλίο του Νίκου Βεντούρη «Ψαροκόκκαλο», ενώ στη συνέχεια, τα ταξίδια μας θα μας πάνε πίσω..

Διαβάστε περισσότερα

Δεν είσαι μόνος…

Αγαπητέ αναγνώστη, άφησε το τηλεχειριστήριο για λίγο στην άκρη και αφέσου στις σελίδες του αγαπημένου σου βιβλίου. Πόσα και πόσα βιβλία άφησες στο σκονισμένο ράφι, για αύριο… για την επόμενη εβδομάδα, για το σαββατοκύριακο; Πόσες ιστορίες περιμένουν να τις ανακαλύψεις; Το βιβλίο είναι το μόνο «μέσο» που μας ταξιδεύει αναπαυτικά από την πολυθρόνα μας σε..

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί οι άνθρωποι που διαβάζουν είναι πιο ελκυστικοί.

Θα εντοπίσεις έναν βιβλιόφιλο σε μια cozy γωνιά παρέα με μια κούπα αχνιστό καφέ και ένα βιβλίο. Στην Κυριακάτικη βόλτα σας, θα κοντοσταθεί το βλέμμα του στην βιτρίνα του γειτονικού βιβλιοπωλείου. Θα μπλέξει τις λέξεις και θα στις χαρίσει πολύτιμα στα χέρια, θα ορίσει νέα τα παλιά και θα χαράξει δρόμους γεμάτους φαντασία. Πόσο όμορφο..

Διαβάστε περισσότερα

Το πάρτι της επιστήμης

Είστε έτοιμοι να συμμετάσχετε στο πιο ωραίο πάρτι της φετινής χρονιάς; Ποιος το διοργανώνει; Μα η κυρία Επιστήμη και έχει προσκαλέσει όλες τις μεγάλες προσωπικότητες, όπως η μαντάμ Κιουρί και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και είναι έτοιμη να σας αποκαλύψει τα μυστικά τους.  Εσείς ακόμα να αναχωρήσετε για το μουσείο του Πράδο; Τι γιατί στο μουσείο;..

Διαβάστε περισσότερα

Νόμπελ λογοτεχνίας 2020- Νικήτρια η Αμερικανίδα ποιήτρια Λουίζ Γκλουκ

Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος ανακοινώθηκε το νόμπελ λογοτεχνίας. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10 εκατ. κορωνών Σουηδίας (περίπου 958.000 ευρώ). Η σουηδική ακαδημία που απονέμει το βραβείο τίμησε την 77χρονη Αμερικανίδα ποιήτρια γιια την «χαρακτηριστική ποιητική φωνή της που με την αυστηρή ομορφιά της κάνει παγκόσμια την ατομική εμπειρία». Η Λουίζ..

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί να διαβάσει κανείς φανταστική λογοτεχνία;

Για πολύ κόσμο, η λογοτεχνία του φανταστικού είναι για παιδιά. Μα είναι δυνατόν να διαβάζει κανείς ιστορίες για μάγους, νεράιδες, δράκους και νάνους, ιδίως όταν έχει ξεπεράσει την ηλικία των δέκα; Ε, ναι, λοιπόν, είναι! Γιατί η λογοτεχνία του φανταστικού δεν είναι απλώς ιστορίες που δεν μπορούν να συμβούν στην καθημερινότητά μας, όπως πιστεύει πολύς..

Διαβάστε περισσότερα

Φθινοπωρινά ταξίδια με ένα καλό βιβλίο…

Το φθινόπωρο είναι πια εδώ και οι πρώτες βροχές άρχισαν να πέφτουν. Κάτι έχει αλλάξει ήδη στην ατμόσφαιρα, καθώς οι μέρες μικραίνουν και οι νύχτες μεγαλώνουν, κάνοντάς μας να αναπολούμε ζεστό καφέ, χουχούλιασμα στον καναπέ και ένα καλό βιβλίο για να συντροφεύει τις στιγμές μας. Στις εκδόσεις Υδροπλάνο μπορούμε να σας υποσχεθούμε πως θα φροντίσουμε..

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Αν κάτι έχει συντροφεύσει τα παιδικά χρόνια των περισσοτέρων από εμάς και έχει αφήσει στα χείλη μας γλύκα από καραμέλα, αυτή είναι η ανάμνηση του παππού και της γιαγιάς μας. Πείτε μου, πόσες φορές δεν αναπολείτε μικρούς περίπατους μαζί τους, «ξενάγηση» στις ντουλάπες τους όπου κρύβονται μικροί θησαυροί από το παρελθόν, τα παραμύθια που σας..

Διαβάστε περισσότερα

Παιδί και βιβλίο, μια ξεχωριστή σχέση.

Το διάβασμα ισοδυναμεί με ένα ταξίδι, αφού δεν γνωρίζει σύνορα. Αποτελεί ένα μαγικό πέρασμα στον κόσμο της γνώσης, ενώ συνταξιδεύει με την ψυχαγωγία. Όποιο είδος λογοτεχνίας κι αν προτιμήσει κανείς, το σίγουρο είναι ότι μόνο κερδισμένος θα βγει, αφού το βιβλίο είναι ένας φίλος πάντοτε πρόθυμος να αφουγκραστεί τις ανάγκες μας και να σταθεί στο..

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί το φθινόπωρο είναι η αγαπημένη εποχή των βιβλιόφιλων;

Πορτοκαλί αποχρώσεις ντύνουν το μοτίβο. Μουσικές και νότες, με μια ελαφριά δόση μελαγχολίας, στην ατμόσφαιρα. Το φθινόπωρο υπήρξε από πάντα η πιο αγαπημένη εποχή όλων των βιβλιόφιλων. Μια επίσκεψη στο κοντινό βιβλιοπωλείο, παρέα με μια κούπα αχνιστό καφέ, για να προμηθευτούμε όλους τους νέους ή και παλαιότερους τίτλους.  Η έμπνευση που «ανθίζει» παντού γύρω μας..

Διαβάστε περισσότερα